چرم مصنوعی در زنجان جان میگیرد
چرم طبیعی از جمله کالاهایی است که طرفداران بسیاری دارد اما همه از عهده پرداخت قیمت بالای آن برنمیآیند. تولیدکنندگان زنجانی به این بهانه به تولید چرم مصنوعی روی آوردهاند که برترین آن از نظر فناوری تولید در کشور است اما از نبود سرمایه در گردش که مانع فعالیت ۶ خط تولید شده است، گلایه دارند.
در حالی که بازار داخلی این کالا به تسخیر چین در آمده مسئولان استان از اجرای قانون رفع موانع تولید و در الویت قرار دادن واحدهای تولیدی آماده فعالیت میگویند که روزنه امید را در دل تولیدکنندگان به وجود آورده است.ناصر فغفوری، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در گفتوگو با صمت، شهرستان «هیدج» را قطب تولید کفش و کیف و مصنوعات چرمی کشور خواند و ادامه داد: بیشتر خانوادهها در «هیدج» از گذشته به دوخت کفش و کیف و کمربند اشتغال داشتهاند اما اکنون با مشکلات تامین مواد اولیه مواجهاند.او ادامه میدهد: فعالیت تنها کارخانه تولید چرم مصنوعی در استان زنجان به دلیل تامین مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی شهرستان هیدج و کاهش هزینهها برای تولیدکنندگان اهمیت دارد.رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان میافزاید: تنها تولیدکننده چرم مصنوعی در استان زنجان از سال ۸۷ به راهاندازی کارخانه تولید چرم مصنوعی با استفاده از فناوری روز ایتالیایی و بهرهمندی از حدود ۹ میلیون دلار از محل تسهیلات ارزی آغاز به کار کرد که فاز نخست آن در پایان سال ۸۸ به بهرهبرداری رسید.
فغفوری تصریح میکند: حفظ اشتغال صنعتی در این کارخانه و واحدهای تولیدی شهرستان هیدج عامل اصلی در تامین نقدینگی مورد نیاز کارخانه چرم مصنوعی زنجان است تا این کارخانه بتواند به چرخه تولید ادامه داده و فعالیتهای خود را توسعه دهد.او با تایید اشباع بازار از مصنوعات چرمی چینی میگوید: هیدج در استان زنجان به قطب تولید کفش و کیف کشور شهرت یافته است که تولیدات آنها به کشورهای خارجی نیز صادر میشود اما در صورت ادامهدار شدن استفاده از مصنوعات نامرغوب چینی در این تولیدات نمیتوان به بقا در بازارهای جهانی امیدوار بود.فغفوری تاکید میکند: بانکها در پرداخت تسهیلات به بدهی و سابقه وامگیرنده توجه میکنند و اگر تولیدکنندهای بدهی بانکی داشته باشد نمیتواند از تسهیلات جدید برخوردار شود اما بنا بر قانون رفع موانع تولید تلاش داریم تا کارخانه چرم مصنوعی زنجان و سایر واحدهای تولیدی استان را در دریافت تسهیلات جدید و سرمایه در گردش حمایت کنیم.کارخانه چرم مصنوعی زنجان در سال ۸۸ با حضور جمعی از مسئولان استان، در زمینی به مساحت ۲۰ هزار مترمربع و با زیربنای ۸ هزار مترمربع در شهرک صنعتی شماره یک زنجان به بهرهبرداری رسید. در ابتدا قرار بود تا با اشتغالزایی ۲۵۰ نفری این کارخانه، سالانه ۱۶ میلیون متر چرم مصنوعی تولید شود. ماشینآلات این کارخانه ایتالیایی و از دستگاهها و ماشینآلات روز جهان است. چرم اسپیلت که نیمی از آن طبیعی و نیم دیگر آن مصنوعی است و به هیچ وجه قابل تشخیص از چرم طبیعی نیست، از تولیدات این شرکت است.
بازار چرم مصنوعی در تسخیر چینیها
محمدحسین جزایری، تنها تولیدکننده چرم مصنوعی در استان زنجان در گفتوگو با صمت از تامین نشدن سرمایه در گردش کارخانه در آغاز بهرهبرداری و محدود شدن فعالیتها میگوید و ادامه میدهد: حدود ۳۴ نفر به صورت مستقیم در کارخانه تولید چرم مصنوعی استان زنجان فعالیت دارند در حالی که فقط یک خط تولید این کارخانه فعال است و اگر ۶ خط تولید دیگر فعال شود اشتغال مستقیم این کارخانه تا ۲۷۰ نفر افزایش مییابد. راهاندازی این کارخانه حدود ۱۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری ریالی را در بر داشت که ۱۱ میلیون یورو نیز برای تامین ماشینآلات هزینه شده است تا ۷ خط تولید چرم مصنوعی در این کارخانه راهاندازی شود.او که از صنعت داروسازی به این صنعت رو آورده است، این صنعت را از پایه شیمیایی دانسته و میافزاید: چرم مصنوعی کالایی صادراتی است که اجرایی شدن قانون رفع موانع تولید از یکماه پیش رونقی در صنعت ایجاد کرده و مشخص شدن چگونگی تبدیل یورو به ریال روزنه امید را در صنعت استان زنجان درخشان کرده است.جزایری تصریح میکند: از آغاز سال جدید توجه به صنایع و کمک برای رونق آنها از سمت مسئولان دولتی شدت گرفته است و برای تامین سرمایه در گردش صنایع آماده به کار تلاش میشود. در صورتی که در سال ۸۸ همزمان با افتتاح کارخانه تولید چرم مصنوعی، حدود ۸۰ درصد صنایع زنجان با کمتر از ظرفیت واقعی کار میکردند و شرایط سختی در بخش تولید حاکم بود.این تولیدکننده ادامه میدهد: قرار بود در زمان افتتاح این کارخانه ۳ میلیارد تومان منابع ریالی و ۲ میلیون یورو منابع ارزی به عنوان سرمایه در گردش به این کارخانه اختصاص یابد اما تاکنون بانک از پرداخت آن خودداری کرده است. با این وجود دست از تلاش برنداشتهایم و محصولات تولیدی خود را به کشورهای اطراف و حتی ترکیه صادر کردهایم. توانایی آن را داریم که در کشور ایتالیا به تولید بپردازیم.جزایری یادآوری میکند: از ۴۰ کارخانه تولید چرم مصنوعی در کشور فقط ۳ کارخانه دارای فناوری روز و دستگاههای پیشرفته است. اکنون بازار داخلی از چرم مصنوعی چینی اشباع شده است و جای آن دارد تا تولیدکنندگان داخلی با بهروزرسانی تجهیزات خود نیاز بازار داخلی را تامین کرده و به صادرات بپردازند.